Bemutatkozás

A Botafogo Táncegyüttes

A Botafogo 1986-ban alakult, egy tánciskolát végzett, lelkes csoport tagjaiból. Az együttes akkoriban 3 éven belül e műfaj három legeredményesebb magyar versenyklubja közé került. A kezdeti években számtalan országos- és magyar bajnoki címet szereztek táncosai és azóta is ott vannak a legjobbak között. Később a hangsúly áttevődött a versenyformációra és a színpadi koreográfiák előadására. Sokan kérdezik, hogy mit takar a "BOTAFOGO" név? Ha kíváncsi, kattintson ide!

Az együttes tagjai a páros versenyeken már sikereket elért, technikailag képzett táncosok. Az 1993-ban megrendezett televíziós amatőr tehetségkutató versenyen, a már legendássá vált "Ki Mit Tud?" -on aratta első sikereit a nagyközönség előtt. Ettől az időponttól kezdve cseng jól a "Botafogo" név. Majd következtek a nagyobb versenysikerek.

A Botafogo Táncegyüttes fő profilja a latin táncok és ezeknek a versenyformája. A világon elsőként és egyedülállóként, egész estét betöltő műsorral, e táncok motívumaira épülő és színpadi igényeknek is megfelelő koreográfiák előadásával lép fel az együttes különféle színházakban. A Nemzeti Táncszínház 2001-es megnyitása óta a társulat darabjai a színház repertoárján szerepelnek. A minden alkalommal teltházas színházi esték azt bizonyítják, hogy e műfajnak helye van a színpadon is.
Az együttes formanyelve mindenki számára érthető, élvezhető és nemzetközi. Külföldön aratott sikerek és a honlapon található videofelvételek is ezt bizonyítják.

Tekintse meg reprezentatív eredményeinket! Egy órás bemutatkozó riport a Rádió Q-ban.

A Botafogo Táncegyüttest Pestszentlőrinc-Pestszntimre Önkormányzata támogtja.

BP18

Szakmai munka

Dalotti Tibor

Az együttes alapító művészeti vezetője, koreográfusa Dalotti Tibor 1963. május 11-én született. A BME-n szerezte Biológus mérnöki diplomáját. Később elvégezte a Társastánc-tanárképzőt és az ELTÉ-n Kulturális menedzseri diplomát is szerzett. 19 éves koráig jégtáncolt, válogatott kerettag volt. 14 éves korától gyakorolja e táncműfajt. A Magyar Táncművészeti Főiskola meghívott tanára, ahol koreográfiai ismereteket tanít. A Botafogo Táncegyüttes mellett tánciskolát is vezet, ez a színtere az utánpótlásképzésnek.

Az együttes négy lábon áll (de mégsem kutya :-)). A tánciskolájából kerülnek ki az együttes tagjai, színházi csapata a Nemzeti Táncszínházban tartja előadásait, a formációs tánccsapata folyamatosan gyűjti a szebbnél-szebb érmeket, egyéni versenyzői pedig ott vannak a legjobbak között.

Az próbák helyszíne Pestszentlőrincen van a Kondor Béla Közösségi Házban, illetve önálló tánctermünkben, a Botafogo Stúdióban (X. ker. Gyömrői út 150.). Az együttesből többen hivatásos táncosi pályára léptek. A felkészülést évente ún. "edzőtáborok" segítik. melyek rendszerint augusztus második felében vannak. Versenyek, színházi bemutatók előtt hétvégén tartanak 8-10 órás edzéseket, próbákat.

Az együttesnek több mint 30 kész koreográfiája képezi repertoárját, aminek többségét az együttes vezetője Dalotti Tibor alkotott. Ezekről számtalan fotót és videofelvételt találhat a honlapunkon.

Élménydús böngészést!